Sport in Nature for All 2016

Date despre proiect

Sursa de finantare

 • Alte finantari

Valoare proiect

 • Valoare totala: 215.739,00 lei
 • Valoare nerambursabila: 172.590,00 lei

Detalii despre proiect

Obiectiv

Obiectivul general al proiectului este de a crește participarea publicului larg la activități sportive prin organizarea unei competiții de orientare adresată sportivilor non-profesioniști din cinci state (România, Bulgaria, Croația, Macedonia și Turcia), cu vârsta de 14-20 de ani, de etnii diferite și provenind dintr-o varietate de medii sociale și culturale. Astfel, proiectul își propune nu doar încurajarea practicării activității fizice și menținerea stării de sănătate prin sport, ci și promovarea incluziunii sociale.

Proiectul "Sport in Nature for All" a fost co-finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene și este implementat de Asociația Clubul Sportiv Mentor Silva.

Locul si durata implementarii

 • Regiunea Centru, Regiunea BI
 • 12 luni
 • Data depunerii cererii de finantare: 18 ianuarie 2016
 • Data semnarii contractului: 12 aprilie 2016
 • Data inceperii implementarii contractului: 12 aprilie 2017
 • Data finalizarii proiectului: 30 aprilie 2017
 • Proiect nefinalizat

Rezultate

Competiția organizată în cadrul proiectului a fost unul dintre numeroasele evenimente sportive desfășurate la nivelul UE în intervalul 10-16 septembrie 2016, perioadă ce marchează Săptămâna Europeană a Sportului.

Competiția s-a desfășurat la Predeal și a constat în trei curse diferite: o cursă de orientare individuală, o cursă de orientare cu ajutorul dispozitivelor mobile (în care participanții au concurat în echipe de 2 persoane, fiecare participant primind instrucțiuni de la co-echipierul său prin intermediul dispozitivelor mobile) și o cursă pe echipe mixte. Aceasta din urmă a fost și cea mai complexă, căci fiecare echipă a inclus concurenți din diferite state participante, încurajând astfel toleranța și relațiile interetnice.

Alte detalii despre proiect

Sportul este un motor al dezvoltării personale, dar și un promotor al diversității culturale și al unui stil de viață sănătos! Acesta este și principiul care a stat la baza implementării proiectului „Sport in Nature for All” și care a reunit, în cadrul unei competiții sportive organizate în Săptămâna Europeană a Sportului, peste 150 de personae de toate vârstele, de cineci naționalități. Evenimentul s-a desfășurat la Predeal, și a fost organizat de Clubul Sportiv Mentor Silva, cu sprijinul altor asociații de orientare montană din România, Bulgaria, Croația, Macedonia și Turcia. 

Cu toate că Proiectul „Sport in Nature for All” 2016, cofinanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, a ajuns la sfârşit, efectele pozitive ale acestuia continuă să se vadă. Obiectivul  major al proiectului a fost ca, organizând un eveniment sportiv şi workshop-uri educative – eveniment destinat, în principal,  adolescenţilor şi tinerilor care nu îşi fac o carieră din sport - să demonstreze că sportul este un mijloc de a uni oameni de etnii diferite, din medii sociale, religioase, cultural diferite şi de a promova toleranţa şi buna înţelegere.

Astfel, deşi competiţia s-a încheiat, comunicarea dintre tinerii participanţi la proiect din diferitele ţări continuă prin media socială sau chiar prin vizite. Conducătorii delegaţiilor continuă discuţiile iniţiate în cadrul workshop-urilor şi cooperează pentru dezvoltarea sportului de masă, pentru găsirea unui program comun de participare internaţională la diferite evenimente de orientare sportivă şi de promovare a acestui sport în aer liber şi pentru participarea în proiecte comune.

Tutorialele despre orientare inspirate de întrebările participanţilor începători şi dezvoltate de către Clubul Sportiv Mentor Silva  sunt disponibile pe site-ul proiectului (www.sna.mentorsilva.ro), dar şi pe pagina sa de Facebook; ele facilitează înţelegerea orientării de către cei care iau pentru prima oară contact cu acest sport.

De altfel, Asociaţia Clubul Sportiv Mentor Silva a organizat chiar în luna martie un concurs de orientare în Bucureşti, la care au participat peste 200 de persoane, majoritatea copii şi adolescenţi însoţiţi de familii şi prieteni. Printre participanți s-au numărat şi tineri din Bulgaria, care au luat parte și la competiţia desfășurată în cadrul proiectului.

Despre beneficiar

Asociația Clubul Sportiv Mentor Silva

ONG

Sport și educație sportivă

Parteneri

 • 00_SNA1_foto comunicat.jpg
 • 00_SNA2_foto comunicat.jpg
 • baner-f1.jpg
baner-f1.jpg

Date contact

Irina Maiorescu, PhD

0723.568.019