Cheile Rasnoavei - turism si aventura

Date despre proiect

Sursa de finantare

 • POR
 • AXA 5 Turism
 • 5.3 Promovarea turismului

Valoare proiect

 • Valoare totala: 1.034.554,20 lei
 • Valoare nerambursabila: 815.364,90 lei

Detalii despre proiect

Obiectiv

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea turismului intern, prin  promovarea la nivel national a turismului montan, a turismului de aventura, a eco-turismului si a obiectivelor specifice din zona Cheile Rasnoavei, pe principii de dezvoltare durabila.

Locul si durata implementarii

 • Regiunea Centru
 • 36 luni
 • Data semnarii contractului: 22 decembrie 2010
 • Data inceperii implementarii contractului: 23 decembrie 2010
 • Data finalizarii proiectului: 22 decembrie 2013
 • Proiect nefinalizat

Rezultate

 1. Creare portal web de turism cu baza de date si actualizarea acestuia
 2. Promovare media: 1 campanie de promovare; 6 prezente TV, 9 prezente radio si 12 prezente in presa scrisa
 3. Realizare film de prezentare
 4. Concursuri escalada: 3 evenimente care se adreseaza atat avansatilor, cat si celor cu un nivel tehnic mai redus, traseele fiind alese special astfel incat sa permita participarea tuturor doritorilor in conditii de maxima securitate.
 5. Concursuri escalada: 3 evenimente ”Cheile Rasnoavei Adventure” care cuprind probe de alergare, mountainbike si escalada.
 6. Seminar asociatii: 15 evenimente de promovare, destinate prezentarii si promovarii facilitatilor din zona Cheile Rasnoavei pentru practicarea sporturilor si activitatilor montane, educarii si responsabilizarii ecologice
 7. Festival de turism de aventura si ecologie: 3 evenimente dedicate activitatilor montane si responsabilizarii ecologice.
 8. Amenajarea unui centru de informare montana, pentru turism activ, de aventura si ecoturism.
 9. Participarea cu stand propriu la 5 Targuri de Turism.
 10. Promovare prin tiparituri: 15.000 surse de informare in format tiparit; 7.500 surse de informare pe probleme de educatie montana si responsabilizare ecologica. Se vor realiza si difuza 7500 pliante de informare asupra zonei Cheile Rasnoavei, 1200 postere, 2400 carti postale, 2400 harti turistice, mape de prezentare, 300 calendare.
 11. Implementare masuri de audit si publicitate: 2 comunicate de presa; 1 sursa de informare online, 1500 surse de informare in format tiparit.

Alte detalii despre proiect

Concursuri escalada

Concursul se adreseaza atat avansatilor, cat si celor cu un nivel tehnic mai redus, traseele fiind alese special astfel incat sa permita participarea tuturor doritorilor in conditii de maxima securitate. De asemenea, va fi amenjat si un traseu destinat initierii precum si un instructor care sa indrume doritorii in primii pasi in acest minunat sport montan. Concursul are loc in zona traseelor de escalada din  Cheile Rasnoavei.

Concursuri aventura

”Cheile Rasnoavei Adventure” cuprinde probe de alergare, mountainbike si escalada desfasurate in Cheile Rasnoavei. Concursul se va adresa atat avansatilor, cat si celor cu un nivel tehnic mai redus, traseele fiind alese special astfel incat sa permita participarea tuturor doritorilor in conditii de maxima securitate.

Festival turism de aventura si ecologie

Festivalul “Cheile Rasnoavei – Turism si aventura” cuprinde concursuri tematice (orientare, cultura montana si ecologica, etc), probe cultural-artistice, concursuri de ecologizare a zonei si altele. Prin intermediul acestui tip de evenimente se urmareste, pe de o parte, atragerea tuturor iubitorilor de turism (cu precadere montan) si ecologie catre oportunitatile oferite de Cheile Rasnoavei si pe de alta parte responsabilizarea acestora privind problemele ecologice si de protectia naturii.

Seminar asociatii

Se organizeaza un numar de 15 seminarii de promovare a Cheilor Rasnoavei, care prezinta, in fiecare an noi caracteristici naturale si de recreere, trasee speciale si activitati care se pot desfasura cel mai propice in cadrul natural de aici. Prezentarile din cadrul seminariilor se vor adresa atat organizatiilor non-profit, operatorilor si cluburilor de drumetie, cluburilor de ciclism, cat si turistilor. O astfel de prezentare este un bun prilej de a ii intalni pe cei care pot promova, la randul lor, turismul in zona Cheilor Rasnoavei, de a intari comunitatea si legaturile din interiorul sau, de a strange informatii pe care ulterior sa le distribuim catre ceilalti membri ai comunitatii.

Despre beneficiar

Clubul Sportiv Montan Altitudine

ONG

Clubul desfasurarea de activitati sportive in ramurile de sport ALPINISM SI ESCALADA, SCHI-BIATLON si CICLISM si, totodata, desfasoara si sustine programele educative pe teme de ecologie privind regulile si traditiile activitatii montane.

Date contact

www.cheile-rasnoavei.eu