DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII PENTRU EFICIENTIZAREA ACTIVITATILOR TEHNOLOGICE SI IMPLEMENTAREA UNOR METODE NECONVENTIONALE DE IMBUNATATIRE A CALITATII BAUTURILOR ALIMENTARE

Date despre proiect

Sursa de finantare

  • POS CCE
  • AXA 2 Cercetare-Dezvoltare-Inovare
  • 2.2 Infrastructura de CDI
  • Op 2.2.1. Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D (laboratoare, centre de cercetare)

Valoare proiect

  • Valoare totala: 23.316.800,00 lei
  • Valoare nerambursabila: 5.244.672,00 lei

Detalii despre proiect

Obiectiv

            Obiectivele proiectului sunt:

1. Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii analitice a laboratorului de analiza a bauturilor naturale cu echipamente inovative care au un impact ecologic scazut;

2. Implementarea de solutii inovative la procesele fermentative din tehnologia bauturilor, in scopul obtinerii de produse cu proprietati biochimice ridicate;

3. Crearea unui departament de cercetare-dezvoltare in domeniul bauturilor fermentate in vederea stimularii inovarii tehnologice si colaborarii cu institutiile de invatamant.

Locul si durata implementarii

  • Regiunea NE
  • 24 luni
  • Data depunerii cererii de finantare: 22 octombrie 2009
  • Data semnarii contractului: 07 ianuarie 2013
  • Data inceperii implementarii contractului: 08 ianuarie 2013
  • Data finalizarii proiectului: 07 ianuarie 2015
  • Proiect nefinalizat

Rezultate

            Implementarea proiectului este o etapa primordiala in procesul de dezvoltare a capacitatilor tehnologice si analitice a Centrului de Cercetări pentru Oenologie, care îşi propune ca pe viitor să:

- dezvolte infrastructura deja existentă în cadrul Centrului de Cercetari pentru Oenologie Iaşi cu dispozitive, echipamente si instalatii noi, inovative si cu un impact ecologic scazut;

- devină un pol de inovare pentru tehnologii neconventionale in sectorul bauturilor fermentate in vederea stimularii inovarii tehnologice si colaborarii cu institutiile de invatamant pentru dezvoltarea sistemului naţional de cercetare, dezvoltare şi inovaţie;

- creeze premizele pentru dezvoltarea ulterioara de noi produse alimentare si cu proprietati fitoterapeutice (alimente functionale) in cadrul unor viitoare proiecte de cercetare

- creasca competitivitatea si vizibilitatea Centrului de Cercetari in vederea participarii la competitii internationale pe teme cat mai diverse.

- dezvolte un portofoliu de metode de analiza care sa devina alternative viabile si complete la diverse probleme analitice, existente sau neabordate pana in prezent  (amprente spectrometrice de produs).

Despre beneficiar

Academia Română Filiala Iași

Cercetare Dezvoltare

Parteneri

  • panou.jpg
  • lansare.jpg
lansare.jpg

Date contact

Director de Proiect: Valeriu V. COTEA, telefon-fax: 023222822, e-mail: aricco2013@gmail.com, vvcotea@yahoo.com, ccoiasi@gmail.com