Curs gratuit de „Competente antreprenoriale” pentru antreprenorii si potentialii antreprenori in domeniul economiei sociale!

31 mai. 2013UPDATE 2: A fost publicata lista persoanelor selectate pentru a participa la curs. Pentru detalii, click aici.

Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro, partener in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), implementat impreuna cu Consiliul Judetean Alba, in calitate de beneficiar, si Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS) si Die Querdenker, in calitate de parteneri, anunta organizarea unui curs gratuit de „Competente Antreprenoriale” pentru regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia.

Cursul se adreseaza antreprenorilor si potentialilor antreprenori din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia, interesati in demararea sau dezvoltarea de afaceri in domeniul economiei sociale.

Vor fi abordate teme esentiale pentru formarea de abilitati in domeniul antreprenoriatului, printre care demararea afacerii (dezvoltarea ideii de afacere, aspecte legislative privind infiintarea), elemente de leadership si comunicare, management financiar si bugetare, marketing, finantarea afacerii

Cursul se va desfasura in perioada 1-5 iulie 2013, in judetul Brasov (zona Bran) si este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fosta CNFPA), participantii obtinand la finalul sesiunii de instruire un certificat care atesta specializarea in „Competente antreprenoriale”.

Criterii de eligibilitate pentru participanti:

 • sa aiba cel putin studii medii absolvite;
 • sa aiba domiciliul sau resedinta in regiunile Bucuresti-Ilfov (Bucuresti, jud. Ilfov) sau Sud Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman);
 • sa nu fi fost deja certificati in „Competente antreprenoriale” printr-un proiect finantat prin POSDRU.
 • sa aiba o afacere in economia sociala si sa fie interesati sa o dezvolte;
sau
 • sa aiba o idee de afacere in domeniul economiei sociale si sa reiasa interesul real si vizibil al candidatului de a o demara ;

Procedura de inscriere si selectie

Numarul de locuri disponibile: 24, dupa cum urmeaza:
 • 12 pentru Regiunea Bucuresti-Ilfov;
 • 12 pentru Regiunea Sud Muntenia;

In vederea selectarii, persoanele interesate sa participe la acest curs vor transmite, pe adresa de e-mail scg.53560@gmail.com, urmatoarele documente:
 • Copie diploma de studii medii(sau superioare);
 • Copie carte de identitate din care sa reiasa faptul ca participantul are domiciliul sau resedinta intr-unul din judetele eligibile;
 • O declaratie pe propria raspundere semnata, din care sa reiasa faptul ca nu detine certficare ANC/CNFPA in „Competente antreprenoriale” obtinuta in cadrul altui proiect finantat prin POSDRU (se va trimite scanata si va fi prezentata in original la curs);
 • Scrisoare de motivare din care sa reiasa implicarea candidatului in activitati de economie sociala sau interesul acestuia pentru dezvoltarea de initiative concrete in domeniul economiei sociale, precum si disponibilitatea de timp de a participa la curs in perioada mentionata;
 • O descriere a ideii de afacere sociala (start-up sau dezvoltare), din care sa reiasa ideea de afacere, nevoia la care raspunde aceasta, precum si modul cum se integreaza domeniului economiei sociale (maximum 1 pagina A4).

Pentru eficienta procesarii aplicatiilor, va solicitam ca titlul/subiectul e-mailui transmis sa fie de forma: „Aplicatie [nume aplicant] curs Competente antreprenoriale” (Atentie! Doar e-mail –urile care indeplinesc aceasta cerinta formala vor fi luate in considerare si procesate).

De asemenea, in textul e-mailului, candidatii sunt rugati sa transmita si datele lor de contact, respectiv telefon mobil si e-mail personale, in vederea unei comunicari eficiente cu privire la detaliile de desfasurare ale cursului.

Termentul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 6 iunie 2013,ora 14:00  7 iunie 2013, ora 12.00!

Selectarea participantilor se va face in baza calitatii aplicatiei transmise si a relevantei acesteia pentru obiectivele proiectului si aria vizata de acesta, respectiv dezvoltarea economiei sociale in regiunile din Romania vizat de proiect.

Anuntarea persoanelor selectate pentru a participa la curs se va face in data de 10 iunie 2013.

Alte informatii

1. Cursul este gratuit. Prin proiect se asigura cazarea si masa participantilor, decontarea transportului, suportul si materialele de curs, precum si acoperirea costurilor implicate de certificarea ANC.

2. Persoanele din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia interesate pot sa transmita si aplicatie in vederea participarii si la cursul de „Manager de Proiect” organizat in cadrul proiectului in perioada 17-21 iunie 2013 (detalii aici), cu conditia transmiterii cate unei aplicatii distincte pentru fiecare dintre cele doua cursuri (in doua e-mailuri separate).UPDATE: Perioada de depunere a aplicatiilor pentru cursul de Manager de Proiect s-a incheiat.

Aplicatiile vor fi evaluate independent una fata de cealalta, candidatul putand fi selectat pentru participarea la unul dintre cursuri, la ambele sau neselectat.

Persoane de contact pentru informatii suplimentare:
Cristina Pojoga, Asistent proiect
sau
Raluca Preluca, Secretar proiect
Tel: 021.317.8000
E-mail: scg.53560@gmail.com

Pentru mai multe informatii despre proiectul „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale”, vizitati site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro