Curs gratuit de instruire pentru specialisti, structuri de sprijin si IMM-uri din sectorul lemnului si mobilei

09 oct. 2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in colaborare cu CATAS – institutie recunoscuta ca lider in domeniul cercetarii aplicate in industria lemnului si a mobilei in Italia, Institutul de Cercetari Forestiere din Slovenia, Centrul Tehnologic din Pordenone, Italia, organizeaza un curs de instruire dedicat structurilor de sprijin (institute de cercetare, universitati, camere de comert, asociatii de producatori, clustere etc) pentru firmele care activeaza in industria lemnului si a mobilei, dar si IMM-urilor.

Cursul va fi sustinut de experti de la Institutul CATAS din Italia si va aborda teme precum:
  • materiale inovative in fabricarea mobilei,
  • solutii tehnice moderne pentru protejarea mecanica si chimica a mobilierului,
  • design-ul si functionalitatea mobilei.

Cursul de instruire va avea loc la Sibiu, in perioada 22-24 octombrie 2013, conform agendei. Acest eveniment se inscrie in seria actiunilor dedicate cresterii capacitatii structurilor de sprijin din domeniul lemnului de a acorda servicii de specialitate, cu un grad ridicat de inovare, care sa creasca competitivitatea IMM-urilor din acest sector.

Participarea la curs este gratuita. Avand in vedere numarul limitat de locuri, participarea la eveniment trebuie confirmata pana cel tarziu in data de 11 octombrie 2013, prin completarea formularului. Formularul va fi transmis la adresa de e-mail: laurentiu.david@adrcentru.ro si office@adrcentru.ro, persoana de contact Laurentiu David.

Proiectul ID:WOOD, ”Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector”, este finantat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei si implementat la nivelul Regiunii Centru de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Obiectivul principalul al proiectului il constituie promovarea si sprijinirea competitivitatii IMM-urilor in sectorul prelucrarii lemnului in spatiul Sud Est European. Mai multe detalii despre evenimentele si cursurile organizate pentru clusterele si structurile de sprijin ale IMM-urilor din sectorul lemnului si a mobilei gasiti pe site-ul proiectului ID: WOOD www.idwood.eu.

Sursa: ADR Centru