Instruire regionala in domeniul utilizarii energetice a biomasei forestiere

09 oct. 2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru (ADR Centru) si Institutul de Studii si Proiectari Energetice Bucuresti (ISPE) organizeaza seminarul regional de instruire in domeniul utilizarii energetice a biomasei forestiere in perioada 10 - 11 octombrie 2013 la Brasov.

Seminarul face parte din seria de activitati prevazute in cadrul proiectului ,,Promovarea Initiativelor Regionale in domeniul Bioenergiei – PromoBio“, co-finantat din programul Intelligent Energy Europe. PromoBio este coordonat de Institutul de Cercetari Forestiere din Finlanda (METLA), iar alaturi de ADR Centru si ISPE in proiect sunt partenere si alte organizatii din Finlanda, Austria, Polonia si Slovacia. Acest proiect isi propune sa sprijine initiativele regionale in domeniul utilizarii bioenergiei din trei regiuni tinta din Romania, Polonia si Slovacia. Informatii suplimentare despre proiectul PromoBio se regasesc website-ul proiectului www.promobio.eu.

Una din modalitatile concrete de sprijinire a initiativelor in domeniul bioenergiei prevazute prin proiectul PromoBio este oferirea de cursuri de scurta durata actorilor regionali interesati de dezvoltarea unor proiecte in acest domeniu (autoritati publice locale, agentii locale ale energiei, operatori economici in domeniul producerii energiei etc.). Instruirea ofera pe langa pregatirea teoretica de baza, posibilitatea vizitarii unor centrale termice ce functioneaza pe baza de biomasa. Cursurile vor fi sustinute de cadre didactice cu experienta din cadrul Facultatii de Silvicultura a Universitatii Transilvania Brasov, care anterior au participat la instruiri si schimburi de bune practici in Austria si Finlanda pe tema valorificarii energetice a biomasei lemnoase. Participantii vor primi suporturi de curs tiparite si in format electronic.

Seminarul de instruire se va desfasura in sala de de conferinte a hotelului Kolping, situat in Brasov, strada Sándor Petőfi nr. 27. Temele abordate de lectori in prima zi a instruirii vor viza:
  • fluxuri tehnologice in exploatarea lemnului cu destinatie energetica,
  • producerea si distributia biomase forestiere cu destinatie energetica,
  • economia unei afaceri de producere a energiei din lemn.

In data de 11 octombrie, participantii la curs vor vizita centrala termica a societatii Losan Romania SRL din Brasov.
Pentru a participa la eveniment este necesara completarea formularului de inscriere si transmiterea sa la una din adresele: marius.duca@adrcentru.ro sau adriana.milandru@ispe.ro.

Descarca agenda

Informatii suplimentare

ADR Centru
tel. 0258 818616
persoana de contact: Marius Duca

ISPE Bucuresti
tel. 0724222669 sau 0212061002
fax: 0212101255
persoana de contact: Adriana Milandru

Sursa: ADR Centru