O organizatie din Romania a castigat premiul I la competitia pentru comunicare despre PAC organizata de Comisia Europeana!

11 dec. 2013

Fundatia ADEPT Transilvania a castigat premiul I la sectiunea “Comunicare inovatoare” in cadrul competitiei CAP Communication Award, organizata de DG AGRI – Comisia Europeana. Decernarea premiilor a avut loc pe data de 9 decembrie, la Bruxelles. Cele noua organizatii nominalizate la aceasta categorie au fost preselectate de un juriu independent, dintr-un numar de 181 de candidaturi, iar proiectele au fost prezentate in fata a peste 400 de experti in comunicare si Politica Agricola Comuna din Bruxelles.

Proiectul castigator implementat de ADEPT se numeste SMS Ferme Familiale si a obtinut cele mai multe voturi din partea publicului. Proiectul, finantat prin Programul Romano-Elvetian de cooperare si co-finantat de Fundatia Orange Romania, a pus la punct un sistem simplu, dar eficient de informare gratuita, prin SMS a fermierilor si taranilor cu privire la data limita de depunere a cererilor de plata, deschiderea unor sesiuni de proiecte finantate prin PNDR, precum si cu privire la alte oportunitati de dezvoltare locala. Sistemul satisface, cu minimum de costuri, nevoile de informare ale persoanelor din mediul rural care nu au acces la Internet sau nu au posibilitatea de a contacta in mod facil institutiile abilitate.

Distinctia primita anul acesta de Fundatia ADEPT vine dupa ce, la competitia de anul trecut, organizatia a obtinut premiul I la sectiunea “Comunicare catre beneficiari”. Juriul a motivat selectarea proiectului implementat de ADEPT prin faptul ca “este extrem de bine adaptat la nevoile celor carora se adreseaza. Folosirea de mesaje scurte (SMS) este un mijloc simplu si eficient de a comunica micilor fermieri care se afla in zone izolate sau greu accesibile”.

Proiectul vine in completarea activitatilor de dezvoltare rurala si conservare a biodiversitatii pe care Fundatia ADEPT le deruleaza in zona Sighisoara - Tarnava Mare. Pentru mai multe informatii despre proiect si despre activitatile Fundatiei ADEPT, click aici.

Anamaria Ravar,
www.proiecte-structurale.ro