Sesiune de informare despre Programul ERASMUS+ la Cluj Napoca

10 dec. 2013

Pactul Regional Nord-Vest Pentru Ocupare si Incluziune Sociala (www.prois-nv.ro) organizeaza in data de 12.12.2013 sesiunea de informare "Programul ERASMUS+. O oportunitate pentru organizatiile preocupate de dezvoltarea capitalului uman". Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, in Sala Mare de Conferinte a Hotelului Victoria (Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 54-56), de la ora 11:00.

Erasmus+, noul program al UE pentru educatie, formare, tineret si sport va beneficia de un buget de 14,7 miliarde EUR si are ca scop stimularea dezvoltarii competentelor si a capacitatii de insertie profesionala, sprijinirea modernizarii sistemelor de invatamant, de formare profesionala si pentru tineret.

Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesionala, pentru a munci sau pentru a desfasura activitati de voluntariat in strainatate, printre acestea numarandu-se 2 milioane de studenti din invatamantul superior, 650 000 de ucenici si studenti din invatamantul profesional, precum si peste 500 000 de tineri implicati in programe de schimb de experienta sau de voluntariat in strainatate.

Obiectivele evenimentului:
  • Cresterea nivelul de informare a actorilor sociali cu privire la oportunitatile de finantare puse la dispozitie de UE prin programul ERASMUS +;
  • Incurajarea si dinamizarea initiativelor locale si a parteneriatelor ca solutie de succes in rezolvarea problemelor comunitatii si atragerea de fonduri europene;
  • Conturarea unor propuneri privind eficientizarea implementarii programelor de finantare dedicate dezvoltarii resurselor umane si formarii profesionale in urmatorul exercitiu financiar al UE 2014-2020, in ideea corelarii eforturilor si intaririi capacitatii de absorbtie a fondurilor europene a actorilor sociali din Transilvania de Nord.

Sesiunea de informare este gratuita, persoanele interesate se pot inscrie prin fax (0264-413.019) sau prin e-mail (levente@ifes.ro) pana la data de 11.12.2013, completand formularul de inscriere.

Sursa: IFES